Hoppa till innehåll

Om oss

Mia Sahl och Jesper Tengroth driver podden Kommunkatörerna

"Det saknas en bra podd för oss som jobbar med kommunikation"

Konstaterade vi när vi efter dryga tio år träffades igen över en kaffe hösten 2020. Då hade vi, Jesper Tengroth och Mia Sahl, arbetat i olika branscher, men med samma utmaningar. Och vi hade så mycket att prata om.

Kommunikationsarbete är sällan högprioriterat i en organisation, men det är vansinnigt viktigt. Illa genomfört eller ogenomtänkt kommunikationsarbete kan mycket snabbt skada en organisation. Väl genomfört och planerat kan det lyfta ett varumärke till helt nya höjder. 

Podden Kommunikatörerna startades med ambitionen att peppa och stötta alla tappra kommunikationshjältar där ute. Vår förhoppning är att den ska vara ett stöd för er som varje dag sliter med utmaningen att nå igenom bruset på rätt sätt.

Mia Sahl, kommunikatörerna

Mia Sahl

Innehållstrateg

Sedan 2018 frilansande innehållsstrateg och redaktör för företag och organisationer som vill utveckla sin kommunikation  med hjälp av ett mer redaktionellt arbetssätt. Dessförinnan journalist och redaktör. Har rötterna i kvällstidningsbranschen och gedigen redaktionell erfarenhet från ett flertal svenska tidningar och magasin.

Jesper Tengroth, kommunikatörerna

Jesper Tengroth

Kommunikationschef

Radiopratare i Sveriges Radio sedan barnsben. Journalist och programledare som blev pressekreterare i Försvarsmakten och rådgivare åt ÖB. Tycker om när det är som kärvast och därmed är  kriskommunikation paradgrenen.  Är sedan 2020  kommunikationschef för Officersförbundet samtidigt som han driver eget företag.  

Varför ska du lyssna på oss?

Du arbetar som kommunikatör, journalist eller innehållsproducent och vill utvecklas professionellt genom att lyssna på två hyfsat rutinerade kommunikatörer som, tillsammans med kompetenta gäster, samtalar om dagsaktuella ämnen och diskuterar verkliga utmaningar. 

Kollegialt

Kommunikationsarbete förenar och det är roligare att jobba med vetskapen om att fler klurar på samma frågor en själv.

Initierat

Vår podd gästas ofta av erfarna och kunniga kommunikationsproffs som delar med sig av sina kunskaper och insikter.

Underhållande

Man kanske inte borde skämta om allt, men man får det. När det passar sig, så gör vi det.